Boeken »

Shiatsu en stretching - ISBN 9789020243079
Shiatsu en stretching - ISBN 9789020243079, Toru NamikoshiAuteurNamikoshi, Toru
UitgeverUitgeverij Ankh-Hermes
ISBN9789020243079
ISBN109020243071
BindwijzeHardcover
Verschenen1996
 


Combinatietherapie van drukpuntmassage met stretching

Shiatsutherapie is om klachten te voorkomen, te behandelen en de algemene gezondheid te verbeteren door het stimuleren van de natuurlijke herstellende krachten van het lichaam met behulp van druk, die door handen en vingers wordt uitgeoefend op bepaalde vaste punten op het lichaamsoppervlak. Stretching langzaam en zonder overbelasting, rekt de spieren zoveel mogelijk uit om ze zo soepel mogelijk te maken. Hoewel sommige mensen geneigd zijn stretching te beschouwen als een pas ontwikkelde therapie, komt het evenals shiatsu voort uit instinctief menselijk gedrag zoals de ledematen uitrekken, gapen, de ogen uitwrijven enzovoort.

In dit rijk geillustreerde boek is de auteur erin geslaagd om beide technieken op een professionele wijze met elkaar te combineren. Als je voor de stretch-oefeningen enkele goede shiatsuoefeningen doet, waardoor de spieren soepel worden en vermoeidheid wordt uitgebannen, vergroot je de reikwijdte van de spieren en versterk je ze. Als de spieren soepel en sterk zijn, zal de soepelheid van de gewrichten ook toenemen. Zo leidt een combinatie van shiatsu en strekken ertoe dat de effectiviteit van heide wordt vergroot. Bovendien kunnen de oefeningen worden uitgevoerd wanneer het je uitkomt, aangezien ze niet veel ruimte, tijd of fysieke kracht vragen.

Het benutten van extra minuten in bad of bed, of wat voor vrij moment zich ook voordoet, kan vermoeidheid opheffen, het lichaam sterker maken en ons langer jeugdig en gezond houden.

Extra informatie:  
RugtitelShiatsu en stretching
OmslagtitelShiatsu en stretching - 1e druk
Vertaling- Shiatsu and stretching.
- Tokyo etc. : Japan Publications, 1985.
Pagina´s144
Formaat286 x 205 x 14 mm
Gewicht634 gram

Artikel toevoegen aan TwitterArtikel toevoegen aan LinkedInArtikel toevoegen aan NuJIJArtikel toevoegen aan DiggArtikel toevoegen aan del.icio.usMail dit artikel naar een vriend of vriendinVoeg het huidige Shiatsu-Stijlen artikel toe aan je favorieten


 Volg Shiatsu-Stijlen

 Volg Shiatsu-Stijlen op Google+  Volg Shiatsu-Stijlen op Twitter

 Zoeken