Algemeen » Stijlen »

Shiatsu Massagekussen, Shiatsu Massagestoel. De mechanische Shiatsu-Stijlen

Shiatsu Massagekussens en Shiatsu Massagestoelen, zin of onzin?

Door Shiatsu drukpuntenmassage worden de meridianen in het lichaam gestimuleerd, waardoor het lichaam zichzelf kan herstellen. Met dit zelf herstellende uitgangspunt, zijn er tegenwoordig dan ook mechanische massage producten te koop, zoals: Shiatsu Massage kussens en Shiatsu Massage stoelen.

Een massagekussen kan heel eenvoudig op een stoel worden geplaatst, maar er is ook een variant voor nek-massage, welke onder het hoofd of de nek kan worden gelegd. Een massagestoel zegt het al, dit is een complete stoel met ingebouwde mechanische roterende Shiatsu-Massage koppen.
Met een Shiatsu massagekussen of Shiatsu massagestoel kan een mechanische massage voor ontspanning en verlichting van de spieren zorgen, wat een mentale rust tot gevolg heeft.

Er wordt veel over gesproken en geschreven dat Shiatsu-Massage kussens en stoelen een goede massage geven, welke zich niet beperkt tot rug en schouders, maar tevens verlichting kan geven bij hoofdpijn, RSI, maag-darmproblemen, een tennisarm of zelfs bij reumatische klachten. Het moet lijken alsof de echte shiatsu of manueel therapeut aan het werk is. Maar de ene persoon is de andere niet en daardoor is ook iedere rug en nek weer anders. De tegendraads draaiende koppen welke langs de hele wervelkolom of nekwervels bewegen, kunnen bij de ene persoon voor verlichting zorgen, terwijl ze voor de andere persoon op een (geheel) verkeerde plaats een mechanische shiatsu-massage uitvoeren, welke mogelijk zelfs pijnlijk aan kan voelen.

Het advies luidt dan ook:
Daar waar mogelijk, probeer eerst verschillende Massagestoelen en of Massagekussens uit, voordat er wordt overgegaan tot aankoop.
Nog beter en leuker zou het zijn om een korte cursus Shiatsu massage of training te volgen en indien mogelijk de partner en vice versa te masseren. Het voordeel van een cursus is ook, dat er stretching aan de orde komt en veel van deze stretching oefeningen kunnen ook op de werkvloer uitgevoerd worden, waardoor een shiatsu massagestoel of shiatsu massagekussen op een leuke en betere manier overbodig kan worden gemaakt.

Maar natuurlijk gaat er niets boven een echte Shiatsu therapeut.

Artikel toevoegen aan TwitterArtikel toevoegen aan LinkedInArtikel toevoegen aan NuJIJArtikel toevoegen aan DiggArtikel toevoegen aan del.icio.usMail dit artikel naar een vriend of vriendinVoeg het huidige Shiatsu-Stijlen artikel toe aan je favorieten


 Volg Shiatsu-Stijlen

 Volg Shiatsu-Stijlen op Google+  Volg Shiatsu-Stijlen op Twitter

 Zoeken