Algemeen »

Shiatsu Massage therapie met Mindfulness Meditatie

Mindfulness meditatie vind zijn oorsprong in het boeddhisme en kan zeer doeltreffend worden toegepast

Een Shiatsu Therapeut is en blijft ook een mens en hierdoor kunnen er omgevingsvariabelen zijn, waardoor de gedachten ‘mind’ wordt afgeleid. Door afleiding bestaat er de kans dat een Shiatsu behandeling net wat minder doeltreffend is als verwacht. Vanwege de afleiding bestaat er een kans dat de energie van de Shiatsu Therapeut niet vrij kan lopen en overgebracht kan worden op de cliënt die onder behandeling is. In het ergste geval is het met Shiatsu mogelijk dat de cliënt, de niet vrij lopende energie als onprettig ervaart.

Om te voorkomen dat de Shiatsu therapeut zijn ‘mind’ en energie niet onder controle heeft, kan voorafgaand aan een dag met Shiatsu Massages een Mindfulness meditatie worden gedaan. De Mindfulness meditatie zou eigenlijk als een soort ontbijt en start van de dag kunnen worden gezien.

Mindfulness Meditatie staat in het kort voor:

  • Een training van lichaam en geest;
  • Een betere controle van een reine gedachtestroom welke zorgt voor betere en positieve energie en een bevrijdende geest;
  • Een beter bewustzijn van het lichaam, waardoor de ademhaling, lichaamshouding en beweging van energie beter op elkaar is afgestemd.

Voordelen Mindfulness Meditatie bij Shiatsu

Door het beoefenen en uitvoeren van de Mindfulness meditatie kunnen voordelen behaald worden tijdens het geven van een Shiatsu Massage therapie, aangezien de energie meer en makkelijker kan worden overgebracht. Als de energie van de Shiatsu therapeut op en vrije manier door zijn innerlijke kracht Qi kan worden vrijgegeven, dan zal de cliënt als ontvanger dit als positiever en beter kunnen ervaren. Ook kan de Shiatsu behandeling doeltreffender zijn door een ander mate van energie overbrenging en het aan het werk zetten van de Qi bij de ontvanger. Als de Qi van de ontvanger meer positief aan het werk wordt gezet, dan wordt de Qi energie krachtiger en heeft een meer helende of voorkomende werking, terwijl de cliënt dit niet altijd direct zal ervaren.

Mindfulness meditatie voor iedereen

Om de cliënt nog verder te kunnen helpen, kan de Shiatsu therapeut een Mindfulness meditatie leren aan de cliënt. Let er wel op dat de Shiatsu Therapeut ook is afgestudeerd bij een Mindfulness opleiding, zodat er voldoende kennis aanwezig is om iemand een Mindfulness meditatie aan te leren. Verdere informatie over "Mindfulness meditatie en opleiding" zal later op deze site volgen.

Artikel toevoegen aan TwitterArtikel toevoegen aan LinkedInArtikel toevoegen aan NuJIJArtikel toevoegen aan DiggArtikel toevoegen aan del.icio.usMail dit artikel naar een vriend of vriendinVoeg het huidige Shiatsu-Stijlen artikel toe aan je favorieten


 Volg Shiatsu-Stijlen

 Volg Shiatsu-Stijlen op Google+  Volg Shiatsu-Stijlen op Twitter

 Zoeken