Algemeen »

Shiatsu Massage of een andere Massagevorm voor uw behoefte.

Een Spa Massage naar behoefte

Wist u dat er meer dan 100 soorten van massage en lichaamswerk zijn? Ja en wie houd er nou niet van massages? Bij Bijna elke spa worden massages aangeboden, maar soms kunnen de vele keuzes verwarrend zijn, want welke past het beste bij uw behoeften?
Hier volgt dan ook een opsomming van de meest bekende en of aangeboden massage vormen:

Shiatsu Massage - Technisch gezien is dit geen massage, maar een vorm van echt lichaamswerk, waarbij de vingerdruk wordt gebruikt op de verschillende punten langs energiebanen (meridianen). De meridianen lopen door het lichaam, langs verschillende trajecten. Als er traditionele Shiatsu Massage wordt uitgevoerd, dan vind dit plaats op de grond in gepaste soepele kleren. Ja, inderdaad kleren, want voor shiatsu is het niet echt nodig om uit de kleren te gaan, waardoor huidcontact wordt gelegd. Bij enkele Spa's of kuuroorden werken therapeuten die shiatsu-technieken combineren met andere vormen van massage, wat betekent dat er olie of lotion gebruikt kan worden op de blote huid en dat er massage plaats vind op een massage tafel.

Hot Stone Massage - Deze zweeds gebasseerde massage sluit goed aan bij Shiatsu. Er worden gladde, basalt stenen verwarmd tot 125 - 140 graden. Het is belangrijk dat deze Hete Stenen Massage niet wordt uitgevoerd bij zwangere vrouwen, mensen met hartaandoeningen, mensen met hoge bloeddruk, diabetes, of medicijnen die negatief wordt be´nvloed door warmte. Praat van te voren met de gecertificeerde therapeut om advies in te winnen, of deze massage geschikt is. De hete stenenen worden op bepaalde plekken op het lichaam gelegd, waardoor een ontspannende en helende werking ontstaat.

Zweedse massage - beter bekend als Europese klassieke ontspanningsmassage. Dit is voor degenen die op zoek zijn naar een serieuze ontspanning of als er een angstig gevoel of gespannenheid is. Maar ook als er een zuur, stijf of pijnlijke gevoel overheerst.

Sport massage - Ook dit is een Zweeds gebaseerde massage-techniek, maar wordt meestal wat steviger of harder toegepast dan de traditionele Zweedse massage. Het wordt veel gebruikt bij sportieve activiteiten om de prestatie te verhogen, of om de spier irritatie en spanning te verlichten.

Zwangerschap of Prenatale massage - Met behulp van specifieke massage-technieken voor zwangere vrouwen, wordt een doeltreffende massage bereikt. De massage vereist een speciale massage-opleiding, aangezien er goed bekend moet zijn, wat er wel en niet mag of kan. Er moet bijvoorbeeld, diep druk worden vermeden, en zelfs een gemiddeld niveau van druk op bepaalde punten, kunnen op een verkeerde manier de bevalling stimuleren, deze punten mogen dan ook alleen gemasseerd worden als de bevalling is begonnen - dus niet in een spa-situatie!

Medische massage - Soms wordt dit ook wel therapeutische massage genoemd, welke kan bestaan uit vele namen met dezelfde techniek. Er worden specifieke technieken gebruikt om pijn te verlichten of verdrijven, een betere souplesse of verbeterde bloed circulatie. De massage therapeuten die opgeleid zijn in deze massagevorm met specifieke technieken, beschikken meestal over meer massage ervaring dan de meeste andere massage therapeuten.

Handtekening massage - Deze massage is bij velen een favoriet! De meeste Spa's beschouwen dit als hun beste massage aanbod, omdat iedere Spa er zijn eigen unieke stempel op kan drukken. Dit betekent dat het bestaat uit een unieke combinatie van diverse massage-technieken, of dat ze andere, niet-massage-technieken integreren in deze behandeling, met bijvoorbeeld het stomende handdoeken, aromatherapie, meditatie, of één van de vele andere mogelijkheden.

Let er vooral bij een Spa, kuuroord of massagesalon op, dat er gediplomeerde masseurs of therapeuten werken, die het liefst ook nog bij een Nederlandse beroepsvereniging zijn aangesloten. Op deze manier kan er met volle overtuiging van een massage genoten worden en wordt de meeste ontspanning, verheldering en innerlijke rust bereikt.

Artikel toevoegen aan TwitterArtikel toevoegen aan LinkedInArtikel toevoegen aan NuJIJArtikel toevoegen aan DiggArtikel toevoegen aan del.icio.usMail dit artikel naar een vriend of vriendinVoeg het huidige Shiatsu-Stijlen artikel toe aan je favorieten


 Volg Shiatsu-Stijlen

 Volg Shiatsu-Stijlen op Google+  Volg Shiatsu-Stijlen op Twitter

 Zoeken